Mette Håkansson

Mette er opvokset i Skørping. Som 9-årig blev hun medlem af musikskolens børnekor. Modtog endvidere klaverundervisning i 4 år, bl.a. af Rodolfo Llambias.

Allerede som 13-årig blev hun medlem af Skørpingkoret. Det var omkring 1980 samtidig med en jævnaldrende korsanger,

nemlig Anders Lindberg.

Den allerførste koncert var julekoncerten i Nykirken. Da hun sang første sopran var repertoiret til at overkomme. Hun erindrer også at have medvirket ved den første forårskoncert på Rådhuset i 1983.

På grund af et job i erhvervslivet og samtidige universitetsstudier holdt hun en pause fra koret i en 4-årig periode. Da hun vendte tilbage til koret i 1992 blev hun som 25-årig valgt som bestyrelsens sekretær. Hun skulle vise sig at være en fremragende organisator, der udførte jobbet med en usædvanlig omhu, ind til hun forlod koret definitivt i 1999. Hun fortsatte herefter med at synge i Aalborg rytmiske Koncertkor.

Mette har mange gode minder fra sin tid i vores kor. Deltog ved opførelsen af flere af de større værker, som f.eks. Mendelssohns Elias. Var selvfølgelig med ved alle forårs- og julekoncerterne.

Generelt forekom repertoiret hende dog med tiden for kedeligt. Da hun sang første sopran, var der for få udfordringer. Også aldersforskellen i soprangruppen blev for stor.

Hun satte stor pris på det gode sammenhold i koret. Alle var venlige og imødekomne. Siden hen er hun altid blevet mødt med en ægte gensynsglæde.

Hun fremhæver til slut, at korsangen har fyldt meget i hendes tilværelse og at den har givet hende usigelig megen glæde, som hun bestræber sig på at videregive til sin 8-årige datter. Begge har deltaget ved det ugelange sommerkorstævne i Tønder, arrangeret af Kor72.