Merete Harbo

Der var megen sang i Meretes hjem. I gymnasiet sang hun i skolens kor. Hun flyttede sammen med sin ægtefælle til Støvring 1971.

Hun var medlem af Sørupkoret i perioden 1973-1978 Det

var afgørende for hende, at koret var medlem af DAFO, hvorved der blev gode muligheder for at deltage i stævner, der bød på sanglige udfordringer. Da disse aftog, blev hun sopran i Støvring Sangkor, der var

medlem af kor72. Den kvindelige dirigent, Ragnhild Launmark var dygtig og inspirerende.

Merete blev medlem af Skørpingkoret i 1991. Året efter fik hun én af de helt store koroplevelser ved at deltage i Landsstævnet i Tivoli i København. Hun husker, at hun, Else Larsen og Claus Christensen var indlogerede i en privat ejet lejlighed. I tre dage var der fest og glæde. Der blev sunget over alt i byen. Hun husker, at hun og andre kormedlemmer, underholdt på en knejpe. En nyankommet spurgte til billetprisen.

De følgende år bød på andre store oplevelser. Hun fremhæver Gades Elverskud i anledning af 100-års jubilæet i 1995, Mendelssohns oratorium Elias i 2000, Landsstævnet i 2002, opførelsen af Forklædt gud i 2004 og – ikke mindst opførelsen af Haydns Skabelsen i Viborg Domkirke i  2009.

Julekoncerterne var noget ganske særligt. Hun fremhæver to, nemlig opførelsen af Høybye/Møllehaves Josephs drømme i 1996. Ægteparrets datter ledsagede ved den lejlighed koret på marimba. Endvidere koncerten i 2010, da Høybye/Broadbridges Celebratel all Heaven and Earth blev opført hele to gange. Hun håber, at hun opnår at deltage ved endnu en opførelse af dette vidunderlige værk. Det bliver ved julekoncerten i 2011.

Hun omtaler, hvor stor en fornøjelse det var at deltage ved TV2´s julearrangement på Hjerl Hede i 1997. Familiemedlemmer var meget optaget af at have set hende på fjernsyn.

De seks gensidige venskabsbesøg i henholdsvis Skørping og Båstad i Norge i perioden 1993 til 2007 bød på mange glæder og udfordringer, idet Merete i hele perioden var korets kontaktperson. Hun erindrer ikke at have moret sig så meget som på båden på hjemturen fra Norge i 2002. (Det er hun ikke ene om).

Merete var medlem af korets bestyrelse i nogle år i 1990’ erne.

Merete døde af en kræftsygdom medio august 2012

Alt i alt har samhørigheden i koret og større sanglige udfordringer betydet mest for hende i de forgangne 20 år.