Mia Korsdal Stensballe

Min rejse ud i korsang startede i Flemløse, en lille landsby på Vestfyn. Jeg husker ikke præcist hvor gammel jeg var, men jeg havde allernådigst fået lov at komme med min storesøster til kirkekor. Det var også her, i en alder af 7 år, at jeg startede på at spille klaver. Så musikken har altid været der i en eller anden form.

Jeg sang i skolekor op gennem folkeskolen hvor klaverspillet blev lagt lidt på hylden. Man kommer jo ikke rigtig nogen vegne, når man ikke øver sig. I gymnasiet endte jeg som musikfaglig, hvorfor sang og musik fyldte meget i min dagligdag i 2. og 3. g. Jeg begyndte, for egen regning, at få klaver undervisning igen, og i det hele taget fik jeg i de 2 år meget mere forståelse for musikken. En sjov oplevelse var opførelsen af Sebastians Skatteøen, hvor jeg var med i koret.                            

Efter en afstikker til bl.a. London hvor der ikke var så meget sang, startede jeg på Universitet i Odense i 1992. I 1994 begyndte jeg så i Odense Universitets Storekor, hvor jeg var så heldig at Alice Granum på det tidspunkt var korleder. Jeg blev i koret lige til jeg flyttede med familien til Skørping i 2006, kun afbrudt at 2 barsler og et års forældreorlov i Melbourne, Australien.

Vel ankommen til Skørping fik vi efter 3 uger vores mindste, Caroline, og i september 2007 startede jeg så i Skørping koret. Jeg savnede korsangen, så det var helt naturligt at prøve koret af, og det har jeg ikke fortrudt.

Jeg har ikke deltaget i større korstævner, da det ikke altid er kompatibelt med små børn, men håber da efterhånden som ungerne bliver ældre, at få tid og lejlighed til at deltage i flere ting. Min rejse ud i kor sangens afkroge er i hvert tilfælde ikke slut endnu. Jeg håber på mange år endnu men gode koroplevelser.