Anna Marie Franzen

Min interesse for musik stammer helt fra min barndomshjem, hvor vi både sang og spillede meget.

Min interesse for at synge i kor har jeg haft altid. Jeg sang i skolekor, gymnasiekor og senere seminariekor. Da Sven og jeg kom til Arden skole i 1971, mødte vi Stella og Chr. Munkholm, som spurgte, om vi kunne tænke os at synge med i Bælum sangkor. Det sagde vi ja til, og vi har begge sunget i Bælum sangkor i over 35 år. Da der kom kor i Skørping, var vi ofte sammen med dem om at synge nogle større værker, og det har været dejligt at være med til.

Derfor kendte jeg også meget til Skørping Sangkor, inden jeg i 2010 begyndte at synge her. Af familiemæssige grunde valgte jeg at skifte min koraften til torsdag, og jeg blev så godt modtaget i koret, at jeg næsten ikke har følt, at jeg var ”ny”.

Jeg har haft rigtig mange dejlige koroplevelser i mit lange korliv. Jeg kan især godt lide at være med til at synge større ting sammen med mange, fordi det gir mig kormæssige udfordringer, og det er spændende at være med til at få til at lykkes.

Èn af mine ældste  koroplevelser stammer fra det landsstævne, der blev holdt i Aalborg  tilbage i 70´erne. John Højby stod for en del af repertoiret, og en af prøverne foregik i Ansgarskirken. Vi kom lidt sent, og der var ikke plads til mig oppe hos de andre sopraner fra Bælum. Derfor satte jeg mig tilfældigt hos nogle, der også sang 1.sopran. Men jeg kom intetanende til at sidde sammen med sopranerne fra Tritonuskoret, John Højbys eget kor fra København. Og jeg har aldrig hverken før eller siden sunget så godt! Jeg blev i bogstaveligste forstand båret igennem værket af de meget dygtige københavnerpiger.

En anden stor oplevelse har det været at synge ”Elverskud”, både sammen med Søren og Gunnar Kragelund, men især med Verner Nicolet som dirigent på Østhimmerlands Ungdomsskole.

Da Rebild Kongrescenter lige var blevet bygget, opførte de to kor her ”Skabelsen”  med engelske Russell Harris som dirigent. Vi sled med at lære det, men det blev så godt. Og tænk! Dirigenten kunne få os sopraner til at tie stille bare ved at banke let med dirigentpinden på dirigentpodiet.

I 2009 var vi begge så heldige at synge ”Skabelsen” igen, nu under ledelse af Søren Birch i Viborg Domkirke. Også en stor oplevelse.