Mette Agerskov

Jeg mener, jeg startede i Skørping Sang- og Musikforening i efteråret 1985. Jeg havde ikke sunget i kor før, men havde gerne villet. Søren bemærkede, at jeg da gerne måtte synge i hans, og det har jeg gjort siden.

De første mange år startede sangaftenen for mit vedkommende med spisning hos familien Lauritzen. Tit var det børnene, der havde maddag, så det var altid spændende, hvad de havde hittet på. Derefter fortsatte vi så på skolen, i Medborgerhuset, på KulturStationen, og de seneste år i Sognegården, men altid om torsdagen.

Det har altid været en fornøjelse at skulle til sang. Møder var bandlyst om torsdagen, og forkølelser bestemt ikke belejliget den dag.

Jeg synes, vi har sunget mange spændende ting gennem årene. De lidt større kirkelige værker har nok været det, jeg synes bedst om, men jeg holder også meget af Tidernes Sang, som jeg synes har været et af de rigtig gode nye værker, vi har sunget til Landsstævnet i Danske Folkekor. I det hele taget synes jeg, at de stævner, hvor vi har sunget rigtig mange sammen, har været meget gode og morsomme.

Jeg har efterhånden deltaget i en del NOFO-stævner og Landsstævner, og har også været på to Nordklangstævner og til Nordisk Kor- og Kulturfestival (Nordklang-14) i Aarhus i 2010. Jeg håber da også, at jeg kan klare et par stykker endnu.

Jeg har været med i Skørping Sang- og Musikforenings bestyrelse og såmænd også været formand i 4 år, hvor vi både har haft kor og musik at ”tage os af”.

I forbindelse med kommunesammenlægningen var jeg en varm fortaler for, at Støvring og Skørping Musikforeninger fusionerede. Jeg håber meget, at Rebild Musikforening vil fortsætte med det gode arbejde, som første sæson og som programmet til den anden sæson lægger op til.

Skørpingkoret har i de 30 år, det har eksisteret haft en fantastisk dirigent i Søren Steen Nielsen – fint repertoirevalg – ind imellem har man jo lov til at være uenig. I Musikforeningen har Søren været formidabel til at finde solister og ensembler, hvilket har givet meget gode koncertoplevelser.

Den 30. julekoncert (2011) er vel overstået. Nu gælder det jubilæumssæsonen, der nok vil byde på hårdt arbejde ind imellem, men helt sikkert også på

gode oplevelser.

For nogle af os vil sæsonen ende med Landsstævnet i Næstved. Det kan kun blive en god sæson.