Signe og Henning Qvist

Ægteparret blev medlemmer af koret i september 1981 på foranledning af en opfordring af sopranen Aase Leth Jensen, som Signe havde med som passager fra Arden.

Øvningen foregik på den tid i musiklokalet på Skørping skole. Parret kom for sent til premieren. De glemmer ikke den stilhed der indtrådte, da de tren frem på arenaen, hvor alles blikke var rettede mod de nyankomne. Henning blev af syngemesteren fluks udnævnt til at synge tenorstemmen og Signe til at synge altstemmen. Der gik en rum tid, før de lærte kormedlemmerne at kende. 

Signe er ud af en musikalsk slægt. Komponisten og højskolemanden Thorvald Aagaard var bror til farfaderen. Mange af familiens medlemmer var dygtigere musikere og forstod at bruge sangstemmen, så der blev spillet og sunget meget ved familiefesterne – dertil var den klassiske musik i højsædet i hjemmet. Det var på et højskoleophold, Signe lærte

at synge i kor.

I Hennings familie var især moderen musikalsk. Hun førte an i sangen, der fyldte meget i barndommen. Henning lærte ligeledes at synge i kor på et højskoleophold.

Tre decenniers medlemskab af Skørpingkoret har selvsagt budt på mange gode sanglige oplevelser, idet parret har deltaget ved stort set alle forårs- og julekoncerter og flertallet af de regionale og landsdækkende korstævner. Derimod har de ikke deltaget ved noget Nordklangstævne,  ved stævnerne på Danebod Højskole eller ved Opera i Kor.

Det er med den allerstørste glæde, de mindes venskabsbesøget i Båstad i Norge i 1996, og – ikke mindst – opførelsen af Haydns Skabelsen i Viborg Domkirke i 2009. De havde jo også deltaget ved opførelsen af værkets to første dele i 1988.

Sluttelig et hjertesuk: De savner de klassiske engelske julesalmer, som jævnligt var på julerepertoiret i 1980’erne.